Cursus

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in de cursus Zeker Bevallen. Zeker Bevallen is een cursus die je als zwangere vrouw volgt zonder partner. Wil je toch liever een cursus volgen samen met je partner? Dan geven wij ook de cursus Samen Bevallen.

De cursus Zeker Bevallen bestaat uit zes bijeenkomsten van elk twee uur. Deze bestaan uit vijf lesavonden en één terugkom-ochtend. De avonden bestaan uit een theoretisch gedeelte en een praktijk gedeelte. De praktijk bestaat uit het aannemen van een goede houding, ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en het oefenen met het persen. De cursus wordt gegeven in huiselijke sfeer en is informeel en informatief.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de cursus zijn:

    – Anatomie van de zwangere vrouw.

    – De start van de bevalling.

    – De fases van de ontsluiting.

    – De persfase.

    – Pijn/ pijnbeleving.

    – Veel voorkomende complicaties.

    – Eerste contact met de baby.

    – De kraamtijd.

Daarnaast verzorgen wij een rondleiding op de verloskamers in het ziekenhuis, indien de drukte in het ziekenhuis dit toelaat. Dit is tevens de partneravond zodat ook zij op de hoogte zijn van wat er gaat gebeuren tijdens en na de bevalling.

Na de cursus vindt er een aantal weken na de bevalling een terugkom-ochtend plaats om de baby’s te bewonderen en ervaringen uit te wisselen.

Wil je verzekerd zijn van een plek in de cursus, geef je dan op voor twintig weken zwangerschap. Aanmelden voor de cursus kan hier.


Borstvoedingsles

Bij Zeker Bevallen is het ook mogelijk om een borstvoedingsles te volgen. Hierin wordt alles besproken wat belangrijk is als je borstvoeding gaat geven. Ook als je nog twijfelt of borstvoeding iets voor jou is, is deze les waardevol om te volgen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken of je borst- of kunstvoeding wilt geven.


Kosten

Het cursusgeld voor Zeker Bevallen bedraagt €95,-. Tevens bieden wij een borstvoedingsles aan. Deze is te volgen voor slechts €10,- extra. De cursus wordt door veel zorgverzekeringen geheel of gedeeltelijk vergoed. Je kunt je polis checken of dit voor jou ook van toepassing is.